Sastojci:
- 2 konzerve graha, bijelog (s tekućinom)
- 1 kašika vode
- 1 kašičica kukuruzonog brašna
- 1/2 šalica kečapa
- 2 kašike šećera
- 2 kašike octa
- 4 kašike luka, mljevenog, svježeg
- 2 komada govedine, nasjeckane
- 1/2 kašičice senfa
- 1/4 kašičice soli
- 1/8 kašičice bibera
- 1/8 kašičice bijelog luka u prahu
Priprema
- Predhodno zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva.
- Stavite grah u posudu za pečenje.
- U manjoj posudi pomiješajte kukurzno brašno s vodom i kada se otopi dodajte u posudu s grahom.
- Umiješajte kečap, ocat, šećer, mljeveni luk, meso, sol, biber i bijeli luk u prahu.
- Poklopite i stavite u pećnicu.
- Pecite 90 minuta uz povremeno miješanje, svakih 30 minuta.
- Izvadite iz pećnice, ostavite 5 minuta da se ohladi a zatim poslužite.