Sastojci:
- 1 pile, manje, narezano
- 3 kašike maslaca
- 1 češanj bijelog luka
- 2 kašike crvenog luka, nasjeckanog
- 1 kašika umaka od paradajza
- 2 kašike brašna
- 2 šalica pileće supe
- 2 kašike sherry-a
- 2 kašike badema, nasjeckanih
- 1/2 kašičice estragona
- 3/4 šalica vrhnja
- 1 kašika sira, narendanog
Priprema
- Propržite piletinu u većoj tavi, dok ne dobije smeđu boju a zatim izvadite i ostavite sa strane.
- Dinstajte u loncu crveni luk i bijeli luk, oko 2-3 minute.
- Skinite s toplote i umiješajte umak od paradajz i brašno a zatim pileću osnovu i sherry.
- Vratite na toplotu i dovedite smjesu do ključanja.
- Dodajte piletinu, bademe, sol, biber i estragon. Poklopite i kuhajte 45-50 minuta na manjoj temperaturi.
- Skinite s toplote i stavite piletinu u posudu za pečenje.
- Dodajte vrhnje u smjesu koja se kuhala, promiješajte i prespite preko piletine.
- Pospite sa sirom, stavite posudu u pećnicu i pecite 10-15 minuta .