Sastojci za 4 osobe
- 600 g telećih odrezaka od buta
- 1 kašika Vegete
- 1 kašićica crvene mljevene paprike
- 30 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400
- 1 kašićica Ajvara blagog
- 3-4 kašike ulja
- 50ml bijelog vina
- 3 češnja češnjaka
Priprema
- Za pripremu ovog jela upotrijebit ćemo širu i dublju tavu.
- Odreske istučemo batom za meso, a brašno pomiješamo s crvenom paprikom u prahu.
- Svaki odrezak (i to samo jednu stranu) uvaljamo u tu mješavinu. Pobrašnjenu stranu odreska stavimo na zagrijano ulje i pečemo sa svake strane 2-3 minute.
- Pospemo Vegetom, podlijemo vodom i pirjamo poluotkriveno na laganoj vatri 25-30 minuta.
- Odreske tokom pirjanja po potrebi podlijevamo vodom.
- Kad meso omekša, dodamo ajvar, nasjeckani češnjak, vino i 50-100 ml vode pa zajedno prokuhamo.
- Poslužimo toplo uz široke rezance.