Sastojci:
- 1,5 kg janjećih leđa sa rebrima
- 1/2 l crnog vina
- 2 glavice crvenog luka
- 1 režanj bijelog luka
- 1 mrkva
- 30 dkg kukuruznog brašna
- 2,5 dcl juhe od povrća
- 3 žlice brašna
- 20 gr maslaca
- maslinovo ulje
- sol i papa
Priprema:
- Janjetinu narežemo na jednake komade, začinimo solju i paprom, uvaljamo u brašno i pržimo na maslinovom ulju i maslacu oko pet minuta sa svake strane. Izvadimo meso sa strane, a na masnoću stavimo sitno sjeckani luk, bijeli luk, sitno naribanu mrkvu, posolimo i lagano pržimo dok povrće ne omekša.
- Lagano dodamo crno vino i kuhamo na laganoj vatri još oko 8 minuta. Zatim u tavu vratimo meso i kuhamo oko jedan sat povremeno podlijevajući sa juhom.
- Palentu skuhamo prema uputstvu, stavimo na tanjur i prelijemo umakom. Poslužimo toplo.