Sastojci za pripremu gulaša od piletine
- 500 g pilećih prsa,
- 200 g graška,
- 200 g mrkve,
- 100 g korijena celera,
- 1/2 vezica peršuna,
- 1 glavica crvenog luka,
- 2 čehnja bijelog luka,
- 4 velike kašike prezle,
- 5 velikih kašika ulja,
- 0,5 dl pasiranog paradajza,
- biber i sol po želji i ukusu
Priprema gulaša od piletine
- Crveni luk sitno nasjeckati, dodati ulje, protisnuti bijeli luk i lagano prodinstati.
- Dodati piletinu isječenu na male kockice. Kada je piletina malo zapečena posoliti i pobiberiti po želji. Podliti sa 200 ml vode.
- Na meso koje je dopola prodinstano dodati mrkvu i celer narezane na kockice.
- Nakon pet minuta dodati grašak i dinstati sve zajedno dok ne omekša. (Povrće ne treba prekuhati!)
- Na kraju dodati sitno isjeckani list peršina, pasirani paradajz i prezlu.