Gulaš od Piletine




Sastojci za pripremu gulaša od piletine
  • 500 g pilećih prsa,
  • 200 g graška,
  • 200 g mrkve,
  • 100 g korijena celera,
  • 1/2 vezica peršuna,
  • 1 glavica crvenog luka,
  • 2 čehnja bijelog luka,
  • 4 velike kašike prezle,
  • 5 velikih kašika ulja,
  • 0,5 dl pasiranog paradajza,
  • biber i sol po želji i ukusu

Priprema gulaša od piletine
  • Crveni luk sitno nasjeckati, dodati ulje, protisnuti bijeli luk i lagano prodinstati.
  • Dodati piletinu isječenu na male kockice. Kada je piletina malo zapečena posoliti i pobiberiti po želji. Podliti sa 200 ml vode.
  • Na meso koje je dopola prodinstano dodati mrkvu i celer narezane na kockice.
  • Nakon pet minuta dodati grašak i dinstati sve zajedno dok ne omekša. (Povrće ne treba prekuhati!)
  • Na kraju dodati sitno isjeckani list peršina, pasirani paradajz i prezlu.