Zapečeni grah

Zapečeni grah


Sastojci:
  • 2 konzerve graha, bijelog (s tekućinom)
  • 1 kašika vode
  • 1 kašičica kukuruzonog brašna
  • 1/2 šalica kečapa
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašike octa
  • 4 kašike luka, mljevenog, svježeg
  • 2 komada govedine, nasjeckane
  • 1/2 kašičice senfa
  • 1/4 kašičice soli
  • 1/8 kašičice bibera
  • 1/8 kašičice bijelog luka u prahu

Priprema
  • Predhodno zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva.
  • Stavite grah u posudu za pečenje.
  • U manjoj posudi pomiješajte kukurzno brašno s vodom i kada se otopi dodajte u posudu s grahom.
  • Umiješajte kečap, ocat, šećer, mljeveni luk, meso, sol, biber i bijeli luk u prahu.
  • Poklopite i stavite u pećnicu.
  • Pecite 90 minuta uz povremeno miješanje, svakih 30 minuta.
  • Izvadite iz pećnice, ostavite 5 minuta da se ohladi a zatim poslužite.