Sastojci:
- 1 kg govedine, isjeckane
- 1/2 kg krompira, izrezanog na četvrtine
- 1/2 kg mahuna, izrezanih
- 1 1/2 patlidžan, ispran, izrezan na kriške
- 5 paradajza, izrezanih na veće komade
- 150 g masla
- 2 glavice crvenog luka, veće, isjeckane
- peršinov list, isjeckan
- 180 ml pavlake
- 2 jaja
- 200 ml pavlake
- sol
Priprema
- Propržite u tavi meso i luk dok meso ne bude na pola mekano.
- U tepsiju dodajte krompir, patlidžan, mahune pa preko dodajte uprženi luk i meso.
- Pecite na srednjoj temperaturi dok meso ne bude pečeno.
- Poredajte paradajz i pospite peršunom pa pecite još malo.
- Umutite u posebnoj zdjeli jaja i pavlaku pa dodajte u tepsiju.
- Zapecite sve i poslužite.