Đuveč




Sastojci:
  • 1 kg govedine, isjeckane
  • 1/2 kg krompira, izrezanog na četvrtine
  • 1/2 kg mahuna, izrezanih
  • 1 1/2 patlidžan, ispran, izrezan na kriške
  • 5 paradajza, izrezanih na veće komade
  • 150 g masla
  • 2 glavice crvenog luka, veće, isjeckane
  • peršinov list, isjeckan
  • 180 ml pavlake
  • 2 jaja
  • 200 ml pavlake
  • sol

Priprema

  • Propržite u tavi meso i luk dok meso ne bude na pola mekano.
  • U tepsiju dodajte krompir, patlidžan, mahune pa preko dodajte uprženi luk i meso.
  • Pecite na srednjoj temperaturi dok meso ne bude pečeno.
  • Poredajte paradajz i pospite peršunom pa pecite još malo.
  • Umutite u posebnoj zdjeli jaja i pavlaku pa dodajte u tepsiju.
  • Zapecite sve i poslužite.